čtvrtek 21. listopadu 2013

Nokia Refocus: ostřete až po vyfocení i s Lumií 820

Další z řad fotoaplikací od Nokie. Tato je však výjimečná v tom, že fotku si doostříte podlé svého až po pořízení snímku.

Aplikace vyfotí během 2-3 sekund sekvenci snímku s různou hloubkou ostrosti a vy si jedním kliknutím vyberete, jestli chcete zaostřit přední objekt nebo objekt v pozadí.








Nápad je to velmi dobrý, na čem by se však dalo zapracovat je samotná kvalita snímku, která zdaleka nedosahuje kvality jakou pořizuje například vestavěná aplikace na focení nebo Nokia Camera. Také bych uvítal kdyby se Refocus implementoval podobně jako Smart Cam do Nokia Camera, aby všechno bylo hezky pohromadě. A poslední věcí která by mi jistě zpříjemnila život, je ostření při procházení alba. Je dost nepohodlné každou fotku otvírat zvlášť, ostřit a poté se opět vracet do alba, okamžité ostření při prohlížení by bylo mnohem intuitivnější.

Tuto aplikaci můžete vyzkoušet všichni. Pro modely "nePureView" platí proxy server 103.13.29.118, port: 8888. Stejně jako při instalaci Nokia Camera.

WIFI - vybrat síť na kterou jste připojeni a dát UPRAVIT

Vyplnit PROXY: 103.13.29.118 a PORT: 8888

Vymazat historii Internet Explorer

V nastavení vybrat oblast USA (restartovat telefon)

Otevřít v mobilu do Windows Phone Store a v Nokia Collection stáhnout aplikaci, pokud zde nebude zkusit vyhledat například přes aplikaci SysApp Pusher

Vypnout PROXY a instalovat :)




Žádné komentáře:

Okomentovat